2014. január 11., szombat

2014 a Madáchban: Jönnek az új magyar musicalek és a világhírű Mamma mia!

A december 2-i utolsó döntőt követően, ahol a még versenyben lévő négy pályamű közül a Dögkeselyű, valamint az Anzelm és a kígyólány című musicalek is bemutatkozhattak, a Madách Színház kihirdette II. Musical Pályázatának nyertes műveit. 2014-ben nagy dobásra is készül a színház: a Szegedi Szabadtéri játékokon a népszerű Mamma Mia! non-replica változatával lesz jelen a teátrum. Utóbbi musical előkészületei, a szerepek kiosztása, a díszlet és a jelmeztervek megalkotása már nagy erőkkel folynak.

A Dögkeselyű c. musical előadói: Zöld Csaba, Posta Victor és Barát Attila

A Madách Színház Musical Pályázatának első döntőjéről a Kultúrgengszterek is tudósított titeket. Horváth Péter – Fekete György – Gerendás Péter: Aranyborjú, valamint Tóth Tamás: Metis c. művei után december elején Fekete György – Munkácsi Miklós: Dögkeselyű, illetve Kiss Judit Ágnes – Fűri Anna: Anzelm és a kígyólány című musicaljeinek keresztmetszeteit tekinthettük meg.

A Dögkeselyű egy meglopott taxisofőr keserédes története, melyben a főhős, Simon József (Zöld Csaba) megpróbálja a rendőrség segítségével, majd később anélkül is felkutatni pénzének meglovasítóit, a két tisztes(nek tűnő) öreg hölgyet, Halmosnét (Hűvösvölgyi Ildikót) és Szántónét (Bajza Viktóriát). Fekete és Munkácsi darabját slágeres, fülbemászó dalok, valamint nagyszerű színészi alakítások jellemezték. A főszereplőt alakító Zöld Csaba mellett meg kell említenünk a feleséget játszó Koós Rékát, és a volt szeretőként megjelenő Balogh Annát is.

Az Anzelm és a kígyólány E.T.A. Hoffmann híres regénye, Az arany virágcserép történetére épít. Zeneileg jóval megfoghatatlanabb, mint a Dögkeselyű, ráadásul a valóság és a fikció két oldalán párhuzamosan mozgó cselekmény sem könnyíti meg befogadását. Mindezek mellett igényesen meghangszerelt dalok, és jó színészi alakítások jellemezték (Anzelm: Posta Victor, Szerpentina: Koós Réka, Lindhorst: Kőrösi András).

A teátrum végül megosztott első helyezést hirdetett, a Gerendás-darab, az Aranyborjú, valamint a Dögkeselyű érdemelte ki a zsűri ítészeinek szimpátiáját. A művek jutalma egy-egy 2014-es stúdiószínpadi bemutató.

A 2008-as Mamma mia! film főbb szereplői
Forrás: http://www.smalltimereviews.com/

A Szegedi Szabadtéri Játékokon láthatják először a nézők az Abba-dalokból álló Mamma mia! musicalt, melynek rendezője Szirtes Tamás lesz. A világon elsőként non-replica változatban készülő mű mind az öt előadására elkapkodták a jegyeket, így a Szabadtéri egy hatodik előadást is meghirdetett augusztus 22-ére. Úgy tűnik, a nézők számára garancia a mű maga, illetve a teátrum és Szirtes Tamás személye, hiszen a Mamma Mia! szerepeire jelenleg is folyik a casting, a végső szereposztás még nem ismert. Reméljük hamarosan megtudjuk, ki alakítja a filmvásznon is megismert Donnát (Meryl Streep), Sophie-t (Amanda Seyfried), vagy a három apajelöltet (Pierce Brosnan, Colin Firth és Stellan Skarsgård). A mű kőszínházi bemutatója 2014 szeptemberében lesz a Madách Színházban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szerzői jogi megjegyzés

Az oldal tartalmát olyan cikkek, interjúk alkotják, melyek CSAK NÁLUNK olvashatóak, mi állítjuk azt elő. Kérjük Olvasóinkat, hogy ezt tartsák szem előtt.
Köszönjük! Üdv: Kultúrgengszterek csapat