2014. március 11., kedd

Ők éneklik majd az ABBA világhírű slágereit


Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója ma végre kihirdette a New York Café patinás Fehér szalonjában, hogy kik fogják énekelni az idei Szegedi Szabadtéri Játékokon, majd a kőszínház falain belül a Mamma Mia! musical non-replica változatának főbb szerepeit. Stohl András, Détár Enikő, Koós Réka, Sasvári Sándor, Hajdu Steve és Muri Enikő is a kiválasztottak között van. 

A Mamma Mia! szereplői és Szirtes Tamás rendező, igazgató
Fotó: Berze Zsófia

2014 a Mamma Mia! éve a Madách Színházban, és ez nem csupán a teátrum szlogenje szerint van így. Ezzel az előadással szerepelnek a Szegedi Szabadtéri Játékok idei programjában, valamint szeptembertől kőszínházi keretek között is láthatja a musicalt a zenés darabokat kedvelő közönség. Ráadásul a Madách Színház 10 éven keresztül tárgyalt a Mamma Mia! színrevitelének jogairól, amit végül sikerült a világon elsőként non-replica változatban megszerezniük. Ebből következően önálló jelmezekkel, díszlettel, és mindenekelőtt rendezésben állíthatja színpadra a darabot a magyar kreatív team. 

A tájékoztatón Szirtes Tamás rendező, igazgató elárulta, a darab előkészületei javában zajlanak, jelenleg a két fordító, Bárány Ferenc és Puller István dolgozik a Mamma Mia! magyar szövegén, a próbák pedig májusban kezdődnek majd. A musical szerepeiért 300 művész versengett, ami az igazgató szerint azt jelenti, hogy presztízs bekerülni a Mamma Mia! csapatába. A Mamma Mia! 1999-es bemutatója óta világszerte nagy sikernek örvend, a Broadway-n bekerült a 10 legtöbbet játszott musical közé, valamint tartja a legrövidebb idő alatt a legtöbb városban bemutatott musical rekordját is. 14 nyelvre fordították le, világszerte 54 millióan látták a produkciót, 2008-ban pedig mozifilm is készült belőle Meryl Streep, Pierce Brosnan és Colin Firth főszereplésével. 

Szirtes Tamás kitért arra is, hogy míg a musicalben a negyvenes éveiket tapossák a főszereplők, addig a film változatban egy idősebb generáció kerül bemutatásra. Úgy gondolta, hogy a Madách Színházban is jól működhet, ha lesz egy fiatalabb, negyvenes szereposztás, valamint egy ötvenes éveikben járó generáció, így a szereplők érzéseivel, problémáival még több néző tud majd azonosulni. A musical fő üzenetének tartja, hogy az élet élvezetének, a szerelemnek az esélye nem zárul le egy bizonyos kor után. Sőt, aki nyitott marad, arra érettebb éveiben is rátalálhat a mindent elsöprő érzés, a boldogság. Mindenkinek jár egy új esély - foglalta össze a Mamma Mia! üzenetét.

Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója bejelentette a tájékoztatón, hogy az idáig meghirdetett 6 előadás után még egy, 7. előadást is műsorra tűznek, így az augusztus 15-i premier után még augusztus 16-án, 17-én, 19-én, 20-án, 22-én és 23-is láthatja a Mamma Miát! a szegedi közönség. Ahogy fogalmazott, még 4000 emberhez fog így eljutni a vidám, romantikus darab. A jelenlegi szereposztásból nehéz volt kiválasztaniuk, ki menjen Szegedre, de terveik szerint jövőre ismét megtekinthető lesz a darab a Dóm téren, így az összes színésznek lesz majd lehetősége bizonyítani a Szabadtéri Játékokon. 2014-ben a főbb szerepekben Sasvári Sándort, Kováts Krisztát, Détár Enikőt, Molnár Lászlót, Sáfár Mónikát, Szerednyey Bélát, Simon Boglárkát és Sánta Lászlót láthatjuk.

MAMMA MIA! 
musical két részben

Zene és Szöveg
BENNY ANDERSSON
BJÖRN ULVAEUS
Valamint néhány dalban STIG ANDERSON
Szövegkönyv CATHERINE JOHNSON
Fordította: Bárány Ferenc és Puller István

Donna Sheridan............... GALLUSZ NIKOLETT, KOÓS RÉKA, KOVÁTS KRISZTA
Sam Carmichael................... NAGY BALÁZS, SASVÁRI SÁNDOR, STOHL ANDRÁS
Bill Austin................................................. HAJDU STEVE, SZEREDNYEY BÉLA 
Harry Bright................................................MOLNÁR LÁSZLÓ, WEIL RÓBERT Tanya................................................................ DÉTÁR ENIKŐ, LADINEK JUDIT Rosie.............................................................. BALOGH ANNA, SÁFÁR MÓNIKA 
Sophie Sheridan................................................. MURI ENIKŐ, SIMON BOGLÁRKA Sky............................................................. KISS ERNŐ ZSOLT, SÁNTA LÁSZLÓ Lisa.................................................................. LAPIS ERIKA, TÓTH ANGELIKA
Ali.....................................................................  BORI RÉKA, TRECSKÓ ZSÓFIA Pepper......................................................... BERÉNYI DÁVID, EKANEM BÁLINT
Eddie........................................................ NÉMETH GÁBOR, PÁSZTOR ÁDÁM

(A szereplők felsorolása ABC sorrendben történt) 

Valamint: Baranyai Annamária, Barát Attila, Foki Veronika, Kecskés Tímea, Mező Zoltán, Nagy Attila, Sándor Dávid, Sári Éva, Szentirmai Zsolt, Wégner Judit 

Továbbá a Madách Színház Tánckara, Zenekara és Kórusa. 

Díszlettervező: BÁTONYI GYÖRGY 
Jelmeztervező: SZŰCS EDIT 
Koreográfus: TIHANYI ÁKOS 
Zenei vezető: KOCSÁK TIBOR 
Játékmester: BENCZE ILONA 
Rendező: SZIRTES TAMÁS 

Bemutató a Madách Színházban: 2014. szeptember 26, 27, 28.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szerzői jogi megjegyzés

Az oldal tartalmát olyan cikkek, interjúk alkotják, melyek CSAK NÁLUNK olvashatóak, mi állítjuk azt elő. Kérjük Olvasóinkat, hogy ezt tartsák szem előtt.
Köszönjük! Üdv: Kultúrgengszterek csapat